Copywriting

Copywritingu se aktivně věnuji od roku 2012 a za tu dobu jsem napsala spoustu normostran.

Cenu textu zjistíte v "Ceníku copywritingu".

Abyste si udělali lepší představu, jak vlastně píšu, provozuji tento blog.


Kontaktovat mě můžete na e-mailu: janafojtikova@post.cz

2018/06/21

Domácí postřik proti molicím

Kocháte se krásou vaší zahrady? Inu proč ne, když jste jí věnovali tolik péče. O to více zamrzí, je-li nějaká vaše rostlinná chlouba napadena a ožírána cizopasníkem. Třeba molicemi. Ty si zvláště rády pochutnávají na rostlinkách zelí, kedluben či růžičkové kapusty, ale nepohrdnou ani okrasnými rostlinami či dřevinami. Tento malinký, světlý, okřídlený hmyz se velmi rád přiživuje šťávami napadené rostliny. Ta je pak oslabena, neprospívá, anebo úplně zahyne. Co s tím?

Jak zatočit s molicemi

Jestliže se chcete molic zbavit, můžete si koupit některý z insekticidních přípravků, kterých je na trhu dost na výběr dle druhu rostliny, na které molice parazitují. Například Chess 50WG, Decis AL, Mospilan 20 SP. Anebo je tu další možnost, a to spolehnout se na babskou radu. Proti molicím si totiž můžete vyrobit postřik doma z domácích, běžně dostupných surovin. 

Domácí roztok proti molicím

Vezměte 1,5 litru vlažné vody, to té přidejte 1 dl octa, 2 lžíce jaru a 2 lžíce jedlého rostlinného oleje. Promícháte a napadené rostliny tím postříkejte. Pozor! Nechte působit 2 hodiny a pak pořádně rostliny opláchněte vodou, abyste ten postřik z nich umyli.