Copywriting

Copywritingu se aktivně věnuji od roku 2012 a za tu dobu jsem napsala spoustu normostran.

Cenu textu zjistíte v "Ceníku copywritingu".

Abyste si udělali lepší představu, jak vlastně píšu, provozuji tento blog.


Kontaktovat mě můžete na e-mailu: janafojtikova@post.cz

2018/07/14

Jan Bauer: Klášterem obchází ďábel

Děj detektivního příběhu českého autora Jana Bauera vás zavede do Prahy za vlády Jindřicha Korutanského, který se ujal vlády v Čechách, když Rudolf Habsburský nečekaně zemřel. Přestavte si Prahu s jejími typickými kostely, méně i více počestnými měšťany a všudypřítomnou špínou na ulicích. Ano, v těch dobách se tolik neuklízelo. Přesto však pořádek musel být - minimálně tedy v oblasti práva. A na ten dohlíží hlavní hrdina Melichar z Roupova, který v Jindřichových službách plní svoji funkci královského soudce. K ruce má pomocníka Božetěcha, jenž však udělá více škody nežli užitku a jemuž hlavu motají krásné ženy.

Tentokrát se královský soudce Melichar dostane do kláštera premonstrátů na Strahově, kde došlo k záhadným úmrtím hned několika bratří najednou. Kdo za tím stojí? Může to být sám ďábel, nebo je ze světa zprovodila ruka smrtelníka? Otázek je spousta a Melichar společně s Božetěchem se na ně snaží nalézt odpověď přímo v samém centru kláštera. Převlečeni za řádové bratry pátrají po několikanásobném vrahovi.

Kniha se velmi příjemně čte. Napínavý děj vás okamžitě vtáhne do sebe, takže budete hltat jednotlivé řádky tak dlouho a tak rychle, až budete na konci knihy, kdy se dozvíte celou pravdu. Příběh je napěchován různými postavami - od bohabojných řádových bratrů, koketné hospodské až po vůdce pražských lupičů.