Copywriting

Copywritingu se aktivně věnuji od roku 2012 a za tu dobu jsem napsala spoustu normostran.

Cenu textu zjistíte v "Ceníku copywritingu".

Abyste si udělali lepší představu, jak vlastně píšu, provozuji tento blog.


Kontaktovat mě můžete na e-mailu: janafojtikova@post.cz

2018/06/16

Co dělat, když při přebalování vzniknou opruzeniny

Přebalování patří k nejčastějším činnostem, které děláte, když máte doma malé miminko. Dát čistou plenu musíte většinou po každém jídle, a když se kojenec krmí každou třetí hodinu, tak zjistíte, že vlastně během dne zpočátku jen krmíte a přebalujete. Proto je také důležité, které pomůcky u přebalování používáte, aby zůstala pokožka vašeho dítěte stále pěkná a bez bolestivých opruzenin.

Přebalování je hotová věda

Kromě kvalitních plen, ať už jednorázových nebo látkových, musíte mít u přebalování k dispozici také ochranný krém, jenž natíráte na pokožku dítěte v intimních partiích, které jsou ve styku s plenou, a tím pádem i s nečistotami. Ty dokážou být pořádně agresivní a nevěnujete-li dostatečnou péči ošetření pokožky, vaše dítě se brzy oprudí. Abyste se vyvarovali podrážděné pokožce, měli byste používat při přebalování ochranné krémy. Ty chrání citlivou dětskou pokožku.

Co je to opruzenina

Pokud se k pokožce nestatečně dostává vzduch a je zároveň znečištěna třeba dětskými výkaly nebo močí, začnou na ní žít bakterie. Místo pak zarudne a je velmi citlivé až bolestivé. Takto vzniká opruzenina neboli odborným názvem intertrigo, která umí mnohé děti velmi potrápit. Zvláště v létě je výskyt opruzenin větší, protože živnou půdou pro bakterie a kvasinky je vlhké a teplé prostředí. Nejčastější výskyt opruzenin bývá v oblasti:
  • třísla a vnitřní straně stehen
  • rozkrok
  • genitálie
  • oblast konečníku

Léčbu opruzenin zvládnete i bez návštěvy lékaře

Jestliže při přebalování dítěte zjistíte, že mu na zadečku vznikla opruzenina, problém většinou vyřešíte sami bez nutnosti návštěvy dětského lékaře. Dobrým prostředkem na jejich likvidaci jsou krémy nebo zásypy, které zajistí vysušení pokožky společně s likvidací nežádoucích bakterií. Výborné je také časté větrání zadečku, kdy dítě necháte zcela bez plen. Pozor však na to, aby se přitom nenachladilo.