Copywriting

Copywritingu se aktivně věnuji od roku 2012 a za tu dobu jsem napsala spoustu normostran.

Cenu textu zjistíte v "Ceníku copywritingu".

Abyste si udělali lepší představu, jak vlastně píšu, provozuji tento blog.


Kontaktovat mě můžete na e-mailu: janafojtikova@post.cz

2018/06/16

Jaké nejčastěji děláme chyby při přebalování

Kdo by řekl, že i přebalování malého kojence je hotová věda. Jistěže ano, ale pokud dodržíte pár nejdůležitějších pokynů, určitě všechno snadno zvládnete a vaše děťátko bude spokojené.

Jak často dítě přebalovat?

Při samotném přebalování je nejdůležitější uchovat zadeček dítěte co nejvíce v suchu. To je samozřejmě možné jen při časté výměně plen. To s sebou ale zase přináší vyšší finanční nároky, ať už používáte pleny jednorázové nebo i ty látkové. U nich řešíte hlavně spotřebu vody a pracího prášku, u papírových plen zase cenu za jeden kus. Co je však nejdůležitější? Určitě to, abyste své dítě uchránili před nepříjemným a bolestivým onemocněním - před opruzeninami. A to ničím jiným neuděláte než pravidelným přebalováním. Proto dejte dítěti čistou plenu po každém krmení.

Dítě při přebalování nenechávejte bez dozoru

I když se vaše miminko ještě neumí přetočit, nikdy ho při přebalování nenechávejte bez dozoru. Jednou se mu to může podařit a vy pak budete muset řešit návštěvu lékaře po jeho pádu na tvrdou podlahu. Přebalovací pulty ve výšce jsou sice pohodlné pro rodiče, ale o to méně bezpečnější pro samotné dítě.

Vlhčené ubrousky používejte jen občas

Jsou pohodlné a ihned po ruce. Ano, řeč je o vlhčených ubrouscích, které se velmi často při přebalování dítěte používají. Mohou však způsobovat alergickou reakci, a to kvůli chemikáliím, kterými jsou napuštěné. Proto by vždy první volbou mělo být umytí zadečku pod tekoucí čistou vodou a vlhčené ubrousky používat jen na cestách nebo na vycházce s dítětem.

Pozor na nedostatečnou hygienu

Zvýšenou péči je třeba věnovat intimním partiím dítěte včetně všech záhybů kůže, které přímo přicházejí do styku se znečištěnou plenou. Nedostatečná hygiena může mít za následek vznik bolestivých opruzenin, které pro dítě rozhodně nejsou ničím příjemným.