Copywriting

Copywritingu se aktivně věnuji od roku 2012 a za tu dobu jsem napsala spoustu normostran.

Cenu textu zjistíte v "Ceníku copywritingu".

Abyste si udělali lepší představu, jak vlastně píšu, provozuji tento blog.


Kontaktovat mě můžete na e-mailu: janafojtikova@post.cz

2018/06/16

Přebalování dítěte krok za krokem

Na novopečenou maminku se hned v porodnici snese tolik nových povinností, že jí může jít z toho i hlava kolem. Zvláště pak, jestliže je maminka nejistá a má obavy, aby svému něžnému miminku neublížila. Přesto všechno bude muset všechno zvládnout, aby se jejímu potomku vedlo dobře a bylo spokojené. Dokonce i přebalování nemusí být úplně jednoduchou záležitostí, ale stačí trochu praxe a vše jde jako po másle.

1. Pro přebalování si je nutné přichystat potřebné věci dopředu. Je třeba myslit totiž na to, že malé dítě nemůžeme na přebalovacím pultu nebo podložce ponechat samotné. Takže všechno důležité musíme mít ihned po ruce. Na přebalování budeme potřebovat jednorázové pleny správné velikosti nebo pleny látkové, krém na ošetření pokožky, látkovou plenu na osušení zadečku.

2. Na miminko saháme vždy jen čistými rukama. To je základ, který musíme vždy dodržovat. Poté miminko vysvlečeme z dupaček, rozbalíme plenu a dítě chytneme za kotníky a opatrně vytáhneme vzhůru. Tak je to nejbezpečnější a znečištěná část pokožky se nám bude lehčeji čistit.

3. I během přebalování na miminko mluvíme, komunikujeme s ním a udržujeme oční kontakt. Zadeček můžeme otřít pomocí vlhčených ubrousků. Ty však mohou občas způsobit alergickou reakci, proto mnoho rodičů dává přednost umytí zadečku pod tekoucí vodou. Pokud přebalujeme holčičku, dbáme zvýšené opatrnosti a nečistoty stíráme vždy směrem od vagíny ke konečníku - nikdy ne obráceně. Mohli bychom zavléci infekci do pochvy. U chlapečků je třeba zase nadzvihnout varlata a otřít pokožku i pod nimi ve všech záhybech.

4. Zadeček do sucha utřeme látkovou plenou. Nyní přišla chvíle pro použití čisté nové pleny. Tu rozbalíme a vložíme pod zadeček dítěte. Potom nanaseme vrstvu ochranného krému - Rybilky, Bepanthenu a pod. Plenu pořádně připevníme na suché zipy a miminko opět oblečeme. A je hotovo.