Copywriting

Copywritingu se aktivně věnuji od roku 2012 a za tu dobu jsem napsala spoustu normostran.

Cenu textu zjistíte v "Ceníku copywritingu".

Abyste si udělali lepší představu, jak vlastně píšu, provozuji tento blog.


Kontaktovat mě můžete na e-mailu: janafojtikova@post.cz

2018/06/16

Látkové pleny pro ekologicky smýšlející rodiče

Nemusíte být nijak zvláště ekologicky zaměření, abyste sami poznali, že látkové pleny jsou pro přírodu daleko příznivější. S jejich používáním nevyprodukujete tolik zatěžujícího odpadu, jako by tomu bylo u plen jednorázových. I finanční úspora rodinných peněz při jejich pořízení není zanedbatelná, navíc můžete pleny, až je nebudete potřebovat, nabídnout k prodeji v dětském bazárku.

Jaké jsou výhody látkových plen

Jestliže si pořídíte celou sadu látkových plen, pak ji většinou budete používat u všech vašich dětí, které postupně přijdou rodiny. Jejich životnost je tak poměrně dlouhá. Jejich používáním prakticky nevzniká žádný odpad. Látkové pleny mívají v současné době líbivý a originální design, jsou příjemné a pohodlné. Pro jejich používání hovoří také to, že na rozdíl od jednorázových plen neobsahují parfemace, bělidla ani další chemické látky, a jsou tak vhodné i pro citlivou dětskou pokožku náchylnou k ekzémům. Když si na přebalování za pomoci látkových plen zvyknete, je i jejich používání snadné.

I látkové pleny mají svá negativa

Na přebalování látkovými plenami je největší výhoda to, že je z nich nulový odpad. Přesto mají látkové pleny i své negativní stránky, se kterými je třeba počítat. Jsou podstatně náročnější na čas, protože pleny se musejí namočit, vyprat a alespoň v šestinedělí také žehlit. Vyšší je také vstupní investice při jejich pořízení, ale ta se vrátí v případě, že pleny budou sloužit pro více vašich dětí. Při jejich používání musíte také počítat s vyššími nároky na spotřebu čisté a pitné vody, v nichž ušpiněné pleny následně perete. A také na prací prostředky, díky nimž pleny dokonale vyčistíte. Z tohoto důvodu nejsou látkové pleny vhodné na cestování s miminkem. Zde jednoznačně využijete pleny jednorázové, které jsou pro tuto aktivitu daleko praktičtější.