Copywriting

Copywritingu se aktivně věnuji od roku 2012 a za tu dobu jsem napsala spoustu normostran.

Cenu textu zjistíte v "Ceníku copywritingu".

Abyste si udělali lepší představu, jak vlastně píšu, provozuji tento blog.


Kontaktovat mě můžete na e-mailu: janafojtikova@post.cz

2018/06/16

Přebalování do jednorázových plen: výhody versus nevýhody

Očekáváte-li přírůstek do rodiny, pak určitě hodně přemýšlíte na dětskou výbavou, kterou budete muset pořídit. K ní samozřejmě patří také pleny, bez nichž se minimálně první dva roky váš potomek neobejde. Je to investice poměrně nákladná, která se výrazně promítne do rodinného rozpočtu. Kterému druhu plen dáte přednost? Jestliže smýšlíte ekologicky, možná se rozhodnete raději pro látkové. Pokud upřednostníte pohodlí a praktičnost, bude vaše dítě nosit pleny jednorázové.

Výhody jednorázových plen

Pleny na jedno použití jsou okamžitě k dispozici. Jen je vytáhnete z balíku a můžete dítě hned začít přebalovat. To je jednoznačná výhoda jednorázových plen. Použitou plenu hodíte do odpadkového koše a jdete pro další. Neexistuje žádné praní, žehlení a chystání, jak je tomu u plen látkových. Pokud koupíte balení jednorázových plen v akci, může vás jeden kus vyjít i na pouhé 4 Kč. Oceníte je také na cestách se svým miminkem, kdy je plena ihned připravena k přebalování. Jestliže utrefíte správnou velikost i kvalitu papírové jednorázové pleny, pak vám z ní obsah většinou neproteče a při pravidelném a častém přebalování není miminko ani opruzené. Obzvláště v noci jejich výhodu oceníte – jednorázové pleny udrží zadeček miminka v suchu několik chodin – a maminka se může klidněji vyspat.

Jste-li zaměřeni ekologicky, tak na jednorázovky raději zapomeňte

Malý kojenec se během dne minimálně 8x krmí a přebaluje. To znamená, že denně spotřebujete aspoň 8 kusů plen. Za týden je to již minimálně 60 plen a měsíčně vyprodukujete na 250 špinavých jednorázovek. Pokud se nad daným faktem zamyslíte z ekologického hlediska, jsou pleny na jedno použití poměrně velkou zátěží na životní prostředí. A nejenom na ně. Jednorázové pleny také dost útočí na váš rodinný rozpočet a během jejich aktivního používání můžete utratit i na 20 000 Kč. Určitou nevýhodou je také to, že děti v jednorázových plenách necítí vlhkost a nic je nenutí se učit chodit na nočník.