Copywriting

Copywritingu se aktivně věnuji od roku 2012 a za tu dobu jsem napsala spoustu normostran.

Cenu textu zjistíte v "Ceníku copywritingu".

Abyste si udělali lepší představu, jak vlastně píšu, provozuji tento blog.


Kontaktovat mě můžete na e-mailu: janafojtikova@post.cz

2018/06/20

Křehký koláč s malinami

S létem přichází i čas malin. Nikoliv nezralých, ale těch krásných rudých jako rty. A jak voní. A co teprve, když se z nich něco dobrého na zub připraví. S malinami lze dělat hotové divy. Zkuste si z nich upéci například křehký koláč. Uvidíte, jak se vám bude rozplývat na jazyku, až ho ochutnáte.

 

Co budete potřebovat na křehké těsto


220 g polohrubé mouky
2 žloutky
90 g tuku - např. Hera
100 g moučkového cukru
špetka soli

Z výše uvedených surovin si připravte křehké těsto, které necháte aspoň 1
hodinu odpočívat v ledničce. Mezitím si můžete jít natrhat maliny, máte-li kde, nebo hodíte nohy na stůl a odpočíváte sami. Potom těsto z ledničky vytáhněte a rovnoměrně ho rozprostřete do koláčové formy asi o průměru 30 cm a propíchejte ho místo po místě vidličkou. Lépe se pak propeče.


Tvarohová náplň

Nyní přijde na řadu náplň z tvarohu. Vezměte 250 g měkkého tvarohu, dle vašich zvyklostí oslaďte moučkovým cukrem a mírně rozřeďte mlékem, zdá-li se vám tvaroh příliš hustý. Pak vmíchejte do něho tuhý ušlehaný sníh z bílků a rozetřete na těsto v koláčové míse. Na tvarohovou hmotu pečlivě poklaďte místo od místa maliny a dejte péci do předem vyhřáté trouby asi na 120 °C. Tuto teplotu asi po 5 minutách zvyšte na 165-170 °C a pečte asi 45 až 50 minut. 

Křehké těsto propíchané před upečením vidličkou

Křehký koláč před upečením